Kako Liječiti Hidrataciju Kože Nakon Sunčanja

Opekline od sunca nisu samo bolne, već mogu dovesti i do hiperpigmentacije, bora, opuštene kože i povećanog rizika od raka. Opekline također mogu kratkotrajno rezultirati mjehurićima, boli, osjetljivošću i crvenilom. Štoviše, izloženost suncu se akumulira.



Kada primijetite to izdajničko crvenilo, što biste učinili? Prije svega morate se kloniti sunca. Ako ne možete ući unutra, pronađite mjesto u hladu. Moramo promijeniti odjeću za ljeto i, što je najvažnije, bolje njegovati kožu koja je naš najveći organ. Savršeno je doba godine da povećate razinu vitamina D i, ako želite, vratite preplanuli ten koji ste možda izgubili tijekom zime.

Ali što trebate učiniti nakon što završite sa sunčanjem?

Tada počinje après soleil, pogotovo ako ste dan proveli na plaži ili bazenu jer krema za sunčanje ne prekriva sve. Kada je koža izložena suncu, postaje prekrivena pijeskom, soli, pa čak i klorom, što može dovesti do dehidracije. Najbolje je uzeti hidrataciju kože nakon sunčanja osvježavajućim, hladnim tušem.

To će vam pomoći da kožu održite hladnom i čistom, a štoviše, prema potrebi biste trebali ponovno nanijeti kremu za sunčanje. Nakon dana ispunjenog zabavom, najbolje je isprati sve kako biste se riješili bilo kakve prljavštine, koja često dolazi od ostataka kreme za sunčanje pomiješanih sa znojem i drugim materijalima. Koristite svoju omiljenu pjenu ili gel za čišćenje kako biste napravili pjenu i nanesite je na cijelo tijelo prije pranja.

Mogli biste razmotriti Imply Clean, proizvod namijenjen čišćenju i omekšavanju normalne do mješovite kože tijekom ove faze. Još jedna sjajna opcija je Soothing Bath Treatmen, koji se temelji na zobi. Ostavlja kožu zdravog izgleda dok također čisti, vlaži i njeguje suhu ili nadraženu kožu. Nije dovoljno samo se istuširati toplom vodom i očistiti se. Njega kože neophodna je svakodnevno, a to posebno vrijedi nakon izlaganja suncu.


Comments

Popular posts from this blog

Zašto je važan Revitalizirajući tonik za djecu

Liječenje atopijskog dermatitisa s Electom KSV